Mainos
Mainos

Intian ja Pakistanin pääministerit neuvottelivat

Intian ja Pakistanin johtajat sopivat tänään vapauttavansa vankeja ja perustavansa kuuman linjan maiden välisten jännitteiden vähentämiseksi. Pääministereiden neuvottelut olivat korkein maiden välinen tapaaminen neljään vuoteen.

Intian pääministeri Inder Kumar Gujral ja Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif päättivät myös perustaa työryhmiä käsittelemään maiden välejä hiertäviä kysymyksiä. Yksi ryhmistä omistautuu Kashmirin tilanteelle.

Pääministerit tapasivat Malediiveilla alkaneen Etelä-Aasian alueellisen yhteistyöjärjestön SAARCin kokouksen yhteydessä. He kutsuivat käytyjä neuvotteluja lämpimiksi ja rakentaviksi. Jammu ja Kashmir on ainoa Intian osavaltio, jossa muslimit ovat enemmistönä. Kolmasosa Kashmirista kuuluu nykyään Pakistanille. Intia ja Pakistan ovat käyneet kolme sotaa vuodesta 1947 lähtien, kaksi niistä Kashmirin vuoksi.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme