Mainos
Mainos

Intian ja Pakistanin rajalla jo ohjuksia

Intian ja Pakistanin kerrotaan valmistautuvan sodankäyntiin. Maat ovat siirtäneet ohjuksia ja erikoisjoukkoja maiden väliselle rajalle.

-

Intialaislehden mukaan Pakistan on siirtänyt viimeisen vuorkauden aikana keskimatkan ballistisia ohjuksia mm. Kashmirin rajalle. Myös Intialla on lyhyen matkan ohjuksia Pakistanin rajalla, Punjabin osavaltiossa. Intian puolustusministeri George Fernandes myöntää, että Intian ohjukset ovat valmiustilassa.

Taisteluja rajalla

Intian turvallisuusjoukot ovat ilmoittaneet surmanneensa 25 pakistanilaisotilasta. Turvallisuusjoukkojen mukaan taisteluja on käyty parin viime päivän aikana Intian ja Pakistanin rajalla. Yhteenotot jatkuivat vielä illallakin Samban alueella Jammussa. Intian rajajoukkojen mukaan noin 4000 ihmistä on paennut alueelta.

Intia syytti eilen Pakistania sodan lietsonnasta. Pakistanilaislähteiden mukaan yhteenotot rajalla saattavat johtaa hallitsemattomaan konfliktiin, jossa voidaan käyttää myös ydinaseita.

Intian ja Pakistanin välit kiristyivät jälleen pari viikkoa sitten, jolloin aseistetut miehet hyökkäsivät Intian parlamenttiin. Intia syyttää iskusta Pakistanin tukemia muslimiryhmiä.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme