Mainos
Mainos

Intian Kashmirissa yli 30 kuollut väkivaltaisuuksissa

Muslimiseparatisteja epäillään kaikkiaan 36 ihmisen surmasta Intian Kashmirissa hinduenemmistöisillä alueilla.

Kuukausiin verisin hyökkäys tapahtui alueen pohjoisosassa Dodan kylässä maanantain vastaisena yönä. Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjät ottivat kyläläisiä panttivangeiksi ja ampuivat osan vangeistaan. Kaikkiaan 22 ihmistä kuoli.

Toinen hyökkäyksistä tapahtui aikaisemmin Udhampurin alueella. Muslimitaistelijoiksi uskotut hyökkääjät ampuivat neljä ihmistä ja ottivat kymmeniä panttivangeiksi. Maanantaihin mennessä kuolonuhreja oli löydetty yhdeksän.

Mikään ryhmittymä ei ilmoittautunut heti iskujen tekijäksi. Intian pääministeri Manmohan Singh tuomitsi iskut, ja asevoimat epäili pakistanilaistahojen tukeneen niitä. Singhin on määrä neuvotella tällä viikolla Intian-puoleisen Kashmirin muslimiseparatistijohtajien kanssa.

Kymmenettuhannet ihmiset ovat saaneet surmansa Kashmirissa sen jälkeen taistelut alkoivat vuonna 1989. Muslimikapinallisten tavoitteena on irrottaa maakunta Intian hallinnosta.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme