Mainos
Mainos

Intian lääkäripula omaa luokkaansa

Intia kärsii valtavasta terveydenhuollon henkilökuntavajeesta, kirjoittaa sanomalehti Times of India. Kuitenkin koulutettuja intialaisia virtaa samaan aikaan töihin ulkomaille.

Viranomaisten tuoreen raportin mukaan lääkäreitä on noin 600 000 vähemmän kuin mitä terveysministeriön asettamat tavoitteet edellyttäisivät. Hoitajissa vajetta on peräti miljoonan verran.

Työvoimapula on johtanut siihen, että lääkärit ovat huimasti ylityöllistettyjä: Intiassa on vain yksi lääkäri noin 10 000 ihmistä kohden.

Viranomaiset ehdottavat, että yrityksille pitäisikin tilanteen paikkaamiseksi antaa lupa perustaa omia lääkärikoulujaan. Sairaanhoitajakoulutus on jo avattu yksityisen sektorin toimijoille.

Intialaisia lääkäreitä työskentelee tuhatmäärin ulkomailla. Pelkästään Pohjois-Amerikassa ja Britanniassa heitä arvioidaan olevan yli 60 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme