Mainos
Mainos

Intian myrskyn uhrit kuolevat nälkään

Intian hirmumyrskyn uhrit kärsivät vakavasta ruokapulasta pelastustöiden kangerrellessa. Useiden satojen ihmisten kerrotaan olleen ilman ruokaa jo useita päiviä. Intialaisen sanomalehden mukaan ainakin 23 ihmistä on kuollut nälkään Kendraparan alueella hätäapua odotellessa. Määrän pelätään kasvavan, mikäli alueele ei kyliin pian saada ruokatoimituksia.

Jopa 7,5 miljoonaa ihmistä on edelleen tulvavesien saartamana itäisessä Orissan osavaltiossa. Katkenneet tie- ja rautatieyhteydet ovat vaikeuttaneet hätäavun viemistä eniten kärsineille alueille. Sää on näyttänyt tänään kirkastuvan ensimmäistä kertaa myrskyn jälkeen ja armeijan lentokoneet ja helikopterit kiihdyttävät avustuslentojaan.

Myrskyn jäljiltä on tähän mennessä löydetty noin tuhannen ihmisen ruumiit mutta kuolonuhrien määrän pelätään kasvavan useisiin tuhansiin etsintöjen edetessä. Lisäksi nälkä ja kulkutaudit uhkaavat nyt tappaa myös myrskystä selvinneitä.

(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme