Mainos
Mainos

Intian pääministeri tapaa Pakistanin presidentin

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee ja Pakistanin pääministeri Zafarullah Jamali ovat tavanneet SAARC:n kokouksen yhteydessä. Vajpayeen kerrotaan tapaavan presidentti Pervez Musharrafin puolestaan huomenna.

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee ja Pakistanin pääministeri Zafarullah Jamali ovat tavanneet. He pitivät kahdenvälisen kokouksen Islamabadissa, kertoi Pakistanin tiedotusministeri Sheikh Rashid. Läsnä kokouksessa olivat myös molempien ydinasevaltioiden ulkoministerit ja ulkoasiainsihteerit.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf ja Intian Vajpayee tapaavat puolestaan huomenna.

- Intian pääministeri on pyytänyt tapaamista, ja se tapahtuu jossain vaiheessa maanantaina, Pakistanin ulkoministeriön edustaja sanoi.

Pääministerit Vajpayee ja Jamali aloittivat kokouksensa pian Etelä-Aasian alueellisen yhteistyöjärjestön SAARC:n kokouksen avauspuheenvuorojen jälkeen. Aiemmin Vajpayee arveli, ettei Intian ja Pakistanin välisiä neuvotteluja käytäisi SAARC:n kokouksen aikana.

Intian ja Pakistanin suhteet ovat olleet huonot vuodesta 2002 lähtien, jolloin naapurimaat ajautuivat sodan partaalle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme