Mainos
Mainos

Intian poliisi laittoi 16 paikkaan selfie-kiellon – monet kuolleet kuvia ottaessaan

Intian viranomaiset varoittavat vakavasti selfie-kuvaamisen vaaroista. Nyt kun älypuhelimien määrä Intiassa kasvaa huimaa vauhtia, myös selfie-kuvien ottamisen yhteydessä tapahtuneet kuolemantapaukset ovat yleistyneet. Ihmiset valitsevat yhä vaarallisempia kuvauspaikkoja etsiessään ainutlaatuisia kuvakulmia.

Tutkimusten mukaan selfie on kaikkein yleisin valokuva 18-24 -vuotiaiden keskuudessa. Kaikkialla turistikohteissa ja yleisötapahtumissa näkee joukoittain selfieiden ottajia kädet ojossa tai selfiekeppi kädessä. Joskus selfieiden metsästys voi kuitenkin osoittautua kohtalokkaaksi.

Jo kymmeniä kuolonuhreja

Vuodesta 2014 lähtien 49 ihmistä on kuollut ottaessaan selfietä. Intiassa onnettomuuksia on sattunut eniten, 19 kappaletta. Viimeisin tapaus on tammikuulta. Silloin 18-vuotias intialainen opiskelijatyttö putosi mereen ja hukkui ottaessaan selfietä Mumbaissa Banstandin linnoituksessa.

Mumbain poliisi on nyt kieltänyt selfieiden ottamisen 16 vaarallisena pidetyssä paikassa. Koska useimmat selfie-kuolemat aiheutuvat putoamisesta ja hukkumisesta, kielletyt paikat ovat rannikolla.

– Viimeisimmän kuolemantapauksen jälkeen päätimme kartoittaa Mumbain vaaralliset selfie-paikat, kertoo poliisikomisario Dhananjay Kulkarni.

Vaarallisten kuvakulmien metsästystä

Ongelmia on muuallakin kuin Mumbaissa. Insinööriopiskelija kuoli, kun kallio sortui hänen altaan. Hän oli ottamassa selfietä kavereidensa kanssa Kolli Hills -vuorilla Tamil Nadussa.

Kolme opiskelijaa kuoli matkalla Taj Mahaliin, kun he yrittivät ottaa selfietä lähestyvän pikajunan edessä. Juna törmäsi heihin.

Kieltokylteistä huolimatta monet tasapainottelevat kallioiden reunoilla saadakseen täydellisen selfien.

– Kun matkustaa yksin eikä kukaan voi ottaa sinusta kuvaa, selfie on ainoa vaihtoehto, sanoo opiskelija Murtuza Rangwala Mumbaista.

Selfieillä haetaan hyväksyntää

Psykologi Keerti Sachdevan mukaan legendaaristen selfieiden tavoittelu viestii vahvasta hyväksytyksi tulemisen tarpeesta ja itserakkaudesta.

– Erityisesti aikuistuvilla nuorilla on tunne, että he tarvitsevat kaikkien hyväksynnän. He haluavat osoittaa olevansa älykkäitä ja hyvännäköisiä. Tätä hyväksyntää he hakevat selfieillä.

Intiassa pelätään, että selfie-onnettomuudet vain lisääntyvät jatkossa, kun älypuhelinten käyttö yleistyy. Joka vuosi Intiassa internetin käyttäjien määrä kasvaa keskimäärin 100 miljoonalla.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme