Mainos
Mainos

Intian rakastetuin, lemmenkipeä tiikeri katosi – luvattu jättipalkkio

Intiassa on käynnistetty suuri etsintäoperaatio maan rakastetuimpiin kuuluvan tiikerin löytämiseksi. Seitsemänvuotias ja 250-kiloinen jättiläistiikeri Jai nähtiin viimeksi suojelualueellaan huhtikuussa.

Suuretsinnöistä kertoo muun muassa India Today. Jai kuuluu Umred Karhandla Wildlife Sanctuaryn suosituimpiin asukkeihin. Se tunnetaan tavastaan poseerata auliisti vierailijoille ja luontokuvaajille. Valtava tiikeri nähtiin viimeksi huhtikuun 18. päivä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Jai katoaa, mutta intialaismedian mukaan intialaiset ovat hyvin huolissaan rakkaasta tiikeristään, sillä sen seurantapannan toiminnassa on ongelmia, mikä tekee sen jäljittämisestä hyvin vaikeaa.

Vuonna 2013 Jai kulki kuukaudessa yli 100 kilometriä toiselta suojelualueelta läpi jokien, maatilojen ja jopa suuren valtatien etsiessään naaraskumppania. Lemmenkipeä tiikeri pääsi tuolloin näyttävästi otsikoihin. Jain tiedetään pariutuneen lähes kaikkien naarastiikereiden kanssa alueella.

Jai tunnetaan siitä, että se tykkää syödä karjaa, ja liikkeellä on spekulaatioita siitä, että se on voinut lähteä kauemmas etsimään murkinaa. Tiedossa ei kuitenkaan ole karjakatoa, jota epäiltäisiin tiikerin aiheuttamiksi.

Maharashtran osavaltion metsäosasto on käynnistänyt ison etsintäoperaation alueensa suurimman tiikerin löytämiseksi. Ratkaisevasta vihjeestä on tarjottu 50 000 rupian eli lähes 700 euron palkkio. Etsintäjoukkoihin on liittynyt intialaismedian mukaan valtava määrä osallistujia.

Intialaismedian mukaan metsäosasto on ollut paniikissa ja ihmiset hyvin huolissaan. Intialaismedia seuraa etsintää tarkasti. Indian Express kertoi eilen, että on alustavaa näyttöä siitä, että Jai olisi nähty vaeltelemassa Paunin kaupungin läheisyydessä Vidarbhan alueella.

Tiikeri on saanut nimensä Bollywood-tähti Amitabh Bachchanin roolin mukaan hittielokuvasta Sholay.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme