Mainos
Mainos

Intian talouskasvu on päässyt vauhtiin

Monet ekonomistit varoittelevat talouden ylikuumenemisesta. Kasvua vetävät teollisuus ja kulutus. Maatalous ei kuitenkaan kasva ja se on heikosti tuottavaa.

Intian bruttokansantuotteen kasvu on maan valtiovarainministeriön arvion mukaan nopeutunut yli yhdeksän prosentin vauhtiin. Yritysten ja kuluttajien mielialoja leimaa vahva optimismi. Hallitus arvioi Intian talouden siirtyneen vihdoin uuteen nopean kasvun vaiheeseen.

Monet ekonomistit varoittelevat talouden ylikuumenemisesta. Kasvua vetävät puoliksi teollisuus ja kulutus. Nopeaa talouskasvua varjostaa kuitenkin maatalouden kasvun hidastuminen ja heikko tuottavuus.

Intian suurimman yksityisen pankin ICICI Bankin pääekonomistin Samiran Chakrabortyn mukaan talouden kasvu näyttää vauhdittuneen 8 prosentin kasvu-uralle. Chakraborty kertoo uskovansa Intian talouden päässeen itseään vahvistavaan kasvuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme