Mainos
Mainos

Intiassa 5000 hengen joukkotappelu – muslimit ja hindut ottivat yhteen

Intiassa yksi ihminen on kuollut ja ainakin 14 loukkaantunut hindujen ja muslimien yhteenotoissa Gujaratin osavaltiossa. Asiasta kertovat paikalliset viranomaiset uutistoimisto Reutersille.

Yhteenotto sai alkunsa koulussa syntyneestä kiistasta muslimioppilaiden ja hinduoppilaiden kesken. Hinduoppilaat olivat valittaneet koulussa muslimioppilaiden käytöksestä lauantaina, kertoo alueen vastaava viranomainen K.K. Nirala.

Reutersin mukaan kiistan jälkeen noin 5000 ihmistä hyökkäsi muslimien kotiin ja sytyttivät kymmenittäin taloja ja autoja palamaan Vadavalin kylässä. Muslimiyhteisö vastasi heittämällä kiviä. Poliisi käytti mellakoitsijoihin kyynelkaasua. Viranomaisten mukaan tilanne on nyt poliisin hallinnassa.

Gujaratin osavaltiossa hindu- ja muslimiyhteisöt ovat ottaneet yhteen aikaisemminkin. Vuonna 2002 mellakat surmasivat noin 1000 ihmistä, joista suuri osa oli muslimeita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme