Mainos
Mainos

Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa trooppisia myrskyjä: Vettä sataa jopa metri

Kaakkois-Aasiassa on liikkeellä kaksi trooppista matalapainetta, jotka tuovat alueelle ajankohtaan nähden epätyypillisiä tulvia.

Monsuunikausi on aiheuttanut Kaakkois-Aasiaan ja Intiaan runsaita sateita. Muun muassa Pakistanissa kymmenet tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja ruoan ja vedenjakelussa on ollut ongelmia. Tulvissa on menehtynyt 69 ihmistä.

Samaan aikaan alueella on kaksi trooppista myrskyä. Toinen niistä, Intian ja Pakistanin rajalla liikkuva myrsky on heikkenemässä lähivuorokauden aikana.

Intian itäpuolella voimistuu kuitenkin loppuviikon ajan toinen trooppinen myrsky, joka tuo tulvia Itä-Intian ,Bangladeshin ja Myanmarin tienoille.

– Vettä on tulossa alueelle jopa metri, joten tulvia ja maanvyöryjä voi olla odotettavissa, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi ennustaa.

Erikoiseksi ilmiön tekee käynnissä oleva El Niño -ilmiö, johon tyypillisesti liitetään kuivempi sää Kaakkois-Aasian alueella. Runsaat monsuunisateet ovatkin alueella täysin päinvastainen tapahtuma.

Katso ylhäältä Liisan ennuste maailman säästä! 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme