Mainos
Mainos

Intiassa katastrofaalinen tulvatilanne: Satoja kuollut, tuhansia yhä kateissa

Monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt ovat surmanneet Intiassa satoja ihmisiä. Kymmenet tuhannet ovat kateissa tulvivan Gangesjoen pyyhittyä mukaansa taloja ja jopa kokonaisia kyliä.

Uttarakhandin vuoristoisessa osavaltiossa tuhannet ihmiset ovat jääneet tulvavesien saartamiksi ja maanvyörymät ovat tuhonneet teitä ja siltoja. Apuun on hälytetty tuhansia sotilaita ja Intian ilmavoimat on avustanut evakuoinneissa kymmenillä helikoptereilla.

Pelastustyöntekijät taistelevat aikaa vastaan, sillä alueelle on ennustettu huomiseksi uusia rankkasateita.

Tähän mennessä tulva-alueilta on evakuoitu yli 30 000 ihmistä. Monet pelastetuista ovat pyhiinvaeltajia ja turisteja, sillä Uttarakhandissa sijaitsee useita tärkeitä hindutemppeleitä ja pyhiä paikkoja. Matkaajien kotiinpaluun helpottamiseksi ylimääräisiä juna- ja bussivuoroja on määrätty liikenteeseen.

Kuolonuhreja on löytynyt liki 600. Intian sisäministeri on kuvaillut tulvia kansalliseksi katastrofiksi.

Myös Intian ilmatieteen laitosta on arvosteltu siitä, ettei rankkasateista annettu riittäviä varoituksia. Sateet alkoivat odotettua aiemmin, eikä evakuointeihin ollut varauduttu.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme