Mainos
Mainos

Intiassa pidätettiin toista tuhatta ihmistä

Intian poliisi on pidättänyt kuuluisan yhteiskunta-aktivistin, joka aikoi ryhtyä syömälakkoon vastalauseena maassa rehottavalle korruptiolle. 74-vuotias Anna Hazare pidätettiin tänään kotonaan Delhissä, kertoivat aktivistiystävät.

Sisäministeri P. Chidambaram kertoi, että Hazaren pidätyksen jälkeen ainakin 1200 kannattajaa vietiin myös poliisiasemalle.

Hazare oli ilmoittanut olevansa syömättä kunnes nääntyy nälkään. Hän halusi näin pakottaa Intian hallituksen kovempiin toimiin korruptiota vastaan.

Tuhannet Hazaren kannattajat ovat uhanneet osallistua protestiin. Hazare on vannoutunut Intian itsenäisyystaistelijan Mahatma Gandhin ihailija.

– Toinen vapaustaistelu on alkanut. Tämä on taistelu muutoksen puolesta. Jos muutosta ei tule, ei ole myöskään vapautta, ei todellista demokratiaa, ei aitoa tasavaltaa eikä aitoa kansanvaltaa, Hazare sanoi Youtube-viestissään.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme