Mainos
Mainos

Intiassa pikkulasten itsemurhista pelätään epidemiaa

Lasten itsemurha-aallot herättävät huolta Intiassa. Viime viikonloppuna löydettiin kolme lasta hirttäytyneenä. Heistä nuorin oli 11-vuotias tyttö.

Toinen itsemurhan tehnyt oli 12-vuotias poika ja kolmas 18-vuotias lääketiedettä opiskellut nainen.

11-vuotiaan tytön epäillään hermostuneen siitä, että hänen vanhempansa olivat kieltäneet tanssikoulun. Tyttö oli tuttu lukuisista television kykyjenetsintäkilpailuista. 18-vuotiaan tytön itsemurhan syyksi puolestaan epäillään epäonnistumista tentissä.

Itsemurhista uutisoidaan intialaisissa sanomalehdissä taajaan, mutta nyt maan mielenterveysasiantuntijat ovat älähtäneet medialle. Heidän mielestään uutisointi yllyttää nuoria itsemurhiin.

- Itsemurhat ovat valtava sosiaalinen ongelma, Bombayn psykiatriyhteisön puheenjohtaja Sanjay Kumawat sanoo uutistoimisto AFP:lle.

Intia pitää hallussaan itsemurhatilastojen masentavia kärkitiloja maailmassa. Uusimmat tilastot ovat vuodelta 2007, ja niiden mukaan itsemurhan teki joka päivä yli 330 intialaista. Suurin osa heistä on alle 30-vuotiaita, ja suurimmaksi syyksi synkkiin päätöksiin nousevat perheiden sisäiset ongelmat.

Tentissä epäonnistuminen ajoi päivittäin viisi ihmistä riistämään itseltään hengen. Monet eivät kestä yhteisön mahdollista häpeää epäonnistumisen jälkeen. Opintosuoritukset ovat usein avain menestykseen maassa, jossa sosiaalinen status on erittäin tärkeä.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme