Mainos
Mainos

IPI: Toimittajakuolemat vähenivät viime vuonna

Pahin paikka toimittajalle oli edelleen Irak. Kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n mukaan lehdistönvapaus on edelleen vakavasti uhattuna useissa maissa.

Viime vuonna tapettiin vähemmän työtehtävissä olleita toimittajia kuin vuotta aikaisemmin. Kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n mukaan lehdistönvapaus on silti edelleen vakavasti uhattuna useissa maissa.

IPI:n mukaan jokaiselta mantereelta löytyy maita, joissa sananvapaus on pahasti uhattuna.

- Monissa maissa viranomaiset kieltäytyvät antamasta ajantasaista tietoa toimittajille, ministerit kieltäytyvät haastatteluista eikä tiettyjä toimittajia tai heidän edustamiaan tiedotusvälineitä päästetä tiedotustilaisuuksiin, raportissa sanotaan.

Raportti kritisoi muun muassa Kiinaa, "joka syleilee kapitalismia mutta ei ota käyttöön siihen kuuluvia vapauksia" ja Venäjää, "missä joukkotiedotusvälineiden asema on edelleen kehno". Afrikassa puolestaan sananvapauden asema "rapistuu koko ajan".

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme