Mainos
Mainos

IRA:lta välittäjä aseriisuntaneuvotteluihin

Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA on ilmoittanut nimittävänsä välittäjän Pohjois-Irlannin aseriisuntaneuvotteluihin. IRA:n edustaja tulee olemaan yhteyksissä aseriisuntakomission johtajaan John de Chastelainiin.

Kiista Pohjois-Irlannin tulevaisuudesta liikahti tiistaina, kun protestanttisen Ulsterin unionistipuolueen puheenjohtaja David Trimble pehmensi vaatimuksiaan IRA:n aseistariisunnan suhteen. Puolue on aiemmin vaatinut, että IRA:n sissien on aloitettava aseidensa luovuttaminen ennen kuin IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein voi osallistua maakunnan hallitukseen yhdessä unionistien kanssa.

Trimblen tuoreimman ehdotuksen mukaan hallitus voitaisiin kuitenkin muodostaa, jos IRA nimeää välittäjän aseriisuntaneuvotteluihin. Myös Sinn Fein muutti tiistaina asennoitumistaan toteamalla julkisesti, että aseriisunta on olennainen osa rauhanhanketta.

Aiemmin puolue on pitänyt tiukasti kiinni siitä, ettei aseriisuntaa pitäisi aloittaa ennen hallituksen muodostamista. Kiista aseriisunnasta on estänyt jo lähes kaksi vuotta osapuolia toteuttamasta vuonna 1998 allekirjoitettua rauhansopimusta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme