Mainos
Mainos

Irak antoi Turkin joukoille 48 tuntia aikaa poistua maasta

Irak kertoo, että turkkilaisia joukkoja on saapunut maahan laittomasti. Irakin mukaan sotilailla on 48 tuntia aikaa poistua maasta tai se on valmis käyttämään "kaikkia mahdollisia keinoja".

Käytännössä vaihtoehtoina ovat diplomaattiset keinot, koska Turkin armeija on huomattavasti Irakin armeijaa vahvempi. Lisäksi suurin osa irakilaissotilaista taistelee äärijärjestö Isisiä vastaan. Yksi Irakin mahdollisuus on turvautuminen YK:n turvallisuusneuvostoon.

Irakin mukaan turkkilaiset ovat tuoneet mukanaan panssarivaunuja ja tykistöä. Turkki sanoo, että sen joukkoja on ollut kouluttamassa sunnitaistelijoita tukikohdassa Bashiqan alueella maaliskuusta lähtien.

Paikalle lähetettiin torstaina satoja sotilaita, mutta se oli Turkin mukaan osa tukikohdan normaalia kiertoa.

Irak suuttui siitä, ettei sille kerrottu uusien sotilaiden lähettämisestä. Turkin pääministerin Ahmet Davutoglun mukaan uusia joukkoja Irakiin ei lähetetä, kunnes asia on sovittu.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme