Mainos
Mainos

Irak asetti takarajan USA:n poistumiselle

Irak haluaa ulkomaiset joukot pois maaperältään vuoden 2011 loppuun mennessä. Aikaraja on tarkoitus sisällyttää valmisteilla olevaan Irakin ja Yhdysvaltain turvallisuussopimukseen, tosin osapuolet ovat eri linjoilla siitä, onko sopua varsinaisesti syntynyt.

Pääministeri Nuri al-Maliki kertoi maiden päässeen yksimielisyyteen sotilaiden lähdöstä vuoden 2011 aikana, mutta Yhdysvaltain ulkoministeriö sanoi lopullisen sopimuksen olevan vasta työn alla.

- Kahden osapuolen välillä on päästy sopimukseen päivämäärästä, jolloin ulkomainen läsnäolo Irakissa päättyy, ja se on vuoden 2011 lopussa, Maliki sanoi puhuessaan heimojohtajille Bagdadissa.

- Neuvottelijat pääsivät yksimielisyyteen luonnoksesta, jonka on vielä läpäistävä useita päättäviä elimiä Irakissa. Meillä ei ole sopimusta ennen kuin meillä on sopimus, pyöritteli Yhdysvaltain edustaja Robert Wood. Hän ei halunnut kommentoida ollenkaan lähtövuotta.

Yhdysvaltain hallinto on ollut haluton määrittämään tarkkaa päätöshetkeä Irak-operaatiolle.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme