Mainos
Mainos

Irak esti amerikkalaistarkastajien pääsyn maahan

Irak on jälleen estänyt amerikkalaisten asetarkastajien pääsyn maahan, kerrottiin diplomaattilähteistä tänään. The Observer-lehti kertoi tänään, asetarkastajien tietoihin nojaten, että Irakilla on valtava, salainen hermokaasuvarasto.

Kolme YK:n asetarkasturyhmään kuuluvaa amerikkalaista lensi Irakiin tänään Bahrainista. Heitä pyydettiin kohteliaasti poistumaan maasta. Viimeksi torstaina Irak käännytti kaksi maahan saapunutta amerikkalaista asetarkastajaa. Jännitys Irakin ja länsivaltojen välillä on kasvanut päivä päivältä. YK:n asetarkasturyhmän on määrä jatkaa normaalia toimintaansa huomenna.

Irakilla salainen kaasuvarasto?

YK:n asetarkastusryhmä on juuri päässyt kaasuvaraston jäljille. Ryhmän johtaja Richard Butler epäileekin brittiläisessä The Observer -lehdessä, että Irakin viime päivien toimet johtuvat osin siitä. VX-niminen hermokaasu on kymmenen kertaa tappavampaa kuin esimerkiksi sariini. Kaasu voisi muutamassa minuutissa tappaa miljoonia ihmisiä.
(Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme