Mainos
Mainos

Irak herättelee ydinvoimayhteistyötä Ranskan kanssa

Irakin sähkötuotannon uudelleenrakentaminen etenee, mutta sähköministeri Karim Wahidin mukaan nyt haasteena on ympärivuorokautisen toiminnan rahoittaminen.

Sähkötuotanto on kärsinyt kahden vuosikymmenen ajan sodista ja taisteluista. Järjestelmät olivat kapinallisiskujen kohteena Yhdysvaltojen joukkojen saavuttua vuonna 2003.

Nyt lähes 20 000 kilometriä sähkökaapeleita suojataan maa- ja ilmapatrollien voimin, joten nyt ongelmana on yhtäjaksoisen toiminnan budjetin kasaaminen. Rahoitusta ovat syöneet poliittiset kiistat ja taloustilanteen vaikutus öljytuottoihin.

Valtio pystyy tällä hetkellä tuottamaan sähköä neljästä kahdeksaan tuntia päivässä. Mikäli suunnitellut tuotantosopimukset toteutuvat, yhtäjaksoinen tuotanto käynnistyy 2-3 vuoden päästä.

Wahid kutsuu Ranskan rakentamaan Irakiin ydinvoimalaa ja ranskalaisia yrityksiä sijoittamaan irakilaiseen sähkötuotantoon.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme