Mainos
Mainos

Irak: Isis suunnittelee metroiskuja Pariisiin ja Yhdysvaltoihin

Irakin pääministerin mukaan äärijärjestö Isis suunnittelee iskuja Pariisin ja Yhdysvaltain kaupunkien metroverkkoihin.

Pääministeri Haider al-Abadin mukaan tietoja metroiskuista on saatu Irakissa pidätetyiltä Isis-taistelijoilta. Pääministerin mukaan saadut tiedot vaikuttavat uskottavilta.  

Al-Abadi kertoi asiasta vierailullaan New Yorkissa, missä hän osallistui YK:n yleiskokoukseen. Al-Ababin mukaan tiedot perustuvat hänen Bagdadista saamiinsa tuoreisiin tiedusteluraportteihin.  

Yhdysvallat ja Ranska ovat molemmat hyökänneet ilmavoimillaan Isis-järjestöä vastaan Irakissa. Yhdysvallat on tehnyt ilmaiskuja Isis-joukkoja vastaan myös Syyriassa yhdessä arabimaiden kanssa.  

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset sanoivat torstaina, ettei heillä ole ollut tietoa Isisin suunnittelemista iskuista Yhdysvalloissa.  
Kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottajan Caitlin Haydenin amerikkalaisviranomaiset perehtyvät perusteellisesti irakilaisten toimittamiin tietoihin.  

-Meidän täytyy ottaa kaikki uhat vakavasti, Hayden sanoi.    

Ranskan presidentin kanslia puolestaan kertoi torstaina, että turvatoimia on lisätty liikenteessä ja julkisilla paikoilla sen jälkeen, kun Algeriassa viime viikonvaihteessa siepattu ranskalaismies mestattiin. Miehen sieppasi äärijärjestö Isisiin kytköksissä oleva ryhmä Kalifaatin sotilaat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme