Mainos
Mainos

Irak ja Venäjä vetoavat YK:n pääsihteeriin

Irak ja Venäjä kehottivat tänään YK:n pääsihteeriä Kofi Annania auttamaan Irakin asetarkastuksista syntyneen kriisin laukaisemisessa.

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov sanoi tv-haastattelussa tänään, että presidentti Boris Jeltsin toivoo pääsihteeri Annanin tekevän vierailun Irakiin. Kofi Annan lähtee ensi keskiviikkona 10-päiväiselle kiertomatkalle Lähi-itään. Pääsihteeri on sanonut olevansa valmis vierailemaan Bagdadissa, jos kutsu tulee.

Virallinen irakilaislehti Ath-Thawra kehotti tänään pääsihteeri Annania auttamaan kriisissä.
-YK:n pääsihteerin ensisijainen velvollisuus on vedota rauhan puolesta ja tehdä työtä kansainvälisten ongelmien ratkaisemiseksi, lehti kirjoitti. Samalla lehti moitti pääsihteeriä siitä, että tämä "ei ole tuominnut voiman käyttöä", vaan on jopa maininnut voimakeinot hyväksyvään sävyyn kriisin ratkaisumahdollisuutena.

Irakin pääministeri kiertueelle arabimaihin

Irakin ulkoministerin Mohammad Said al-Sahhafin on määrä vierailla huomenna Syyriassa. Sahhafin tarkoituksena on valaista Irakin asemaa YK:n asetarkastuskiistassa, diplomaattilähteet kertoivat tänään.

Syyria on Sahhafin ensimmäinen etappi arabimaiden kierroksella. Sahhaf aikoo vierailla myös Egyptissä ja Jordaniassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme