Mainos
Mainos

Irak jälleen Butlerin kimpussa

Irakin varapääministeri Tareq Aziz syytti jälleen tänään kovin sanoin YK:n asetarkastusryhmää johtavaa Richard Butleria (kuvassa). Azizin mukaan Butler yrittää tahallaan estää pyrkimyksiä Irakin vastaisten YK:n talouspakotteiden purkamiseksi.

Aziz viittasi Butlerin viime viikolla esittämään vaatimukseen, jonka mukaan Irakin tulisi toimittaa asetarkastajille joukko asiakirjoja. Irak on torjunut vaatimuksen.
-Butler on pyytänyt oletettuja asiakirjoja, joita ei ole olemassakaan.. Me emme voi toimittaa hänelle asiakirjoja, joita ei ole olemassa, Aziz sanoi.

Azizin mukaan Butler olisi myös vaatinut pääsyä Irakin kaikkiin arkistoihin. Azizin mukaan on provokatiivista vaatia pääsyä arkistoihin, joiden läpikäyminen saattaa viedä kymmeniä vuosia. Myös irakilaiset lehdet arvostelivat asetarkastajia sunnuntaina todeten, ettei YK:n Unscom-ryhmä ole enää sopiva tehtävään, joka sille on uskottu.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme