Mainos
Mainos

Irak kehotti arabimaita lopettamaan pakotteet

Irakin ulkoministeri Mohammed Saeed al-Sahaf kehotti tänään arabimaita lopettamaan Irakia vastaan suunnatut pakotteet.

Irakin ulkoministeri kehotti tiedotustilaisuudessaan lisäksi Saudi-Arabiaa lopettamaan yhteistyön Yhdysvaltain ja Britannian kanssa lentokiellon toteuttamisessa lentokieltovyöhykkeillä Irakin pohjois- ja eteläosissa.

Sekä Saudi-Arabiaa että Kuwaitia Irakin ulkoministeri syytti osallistumisesta ilmaiskuihin Irakia vastaan joulukuussa. Arabimaiden ulkoministerien on määrä kokoontua Kairossa Egyptissä tammikuun lopulla. YK määräsi pakotteet Irakia kohtaan, kun se oli hyökännyt Kuwaitiin vuonna 1990.

Egypti vaati Saddamin eroa

Egyptin ulkoministeri Amr Mussa vaati lehtihaastattelussa Irakin presidentin Saddam Husseinin eroa. Saddam haittaa politiikallaan ennen kaikkea arabien asiaa, sanoi Mussa itävaltalaisen Der Kurier-lehden haastattelussa. Lehti ilmestyy maanantaina.

Mussa sanoi Irakin olevan rikas maa, joka on köyhtynyt Saddamin aikana. Mussa jatkoi, ettei Saddam voi olla enää vastuussa maansa politiikasta ja että Irak tarvitsee uuden johdon. Kairossa Mussa vaati, että Irak muuttaa sävyään ollessaan yhteydessä Egyptiin ja muihin arabimaihin. Hän kehotti Irakia yhteistyöhön arabiveljiensä kanssa. Mussa kertoi arabimaiden tarjonneen apuaan irakilaisille ilmaiskujen jälkeen. Irak oli kuitenkin torjunut avun.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme