Mainos
Mainos

Irak-kiista esillä Ranskan ja Britannian huippukokouksessa

Irakin kriisiä koskevien erimielisyyksien uskotaan hallitsevan tänään Britannian ja Ranskan johtajien huipputapaamista. Pääministeri Tony Blairin ja presidentti Jacques Chiracin tapaamispaikkana on Ranskan pohjoisosassa sijaitseva Le Touquet.

Brittilähteiden mukaan Blair aikoo suostutella Chiracia tukemaan uutta Irakia koskevaa päätöslauselmaa YK:n turvallisuusneuvostossa. Blairin mukaan on olemassa vakuuttavia todisteita siitä, että Irak ei ole osoittanut riittävää yhteistyöhalua asetarkastuksissa. Ranska puolestaan on vastustanut sotatoimia ja vaatinut lisäaikaa YK:n asetarkastajille.

Brittiläisten lehtitietojen mukaan tapaamisessa hyväksytään puolustusyhteistyötä koskeva julkilausuma. Tähtäimessä on koko ajan valmiustilassa oleva lentotukialus, jota voitaisiin käyttää eurooppalaisiin humanitaarisiin ja rauhanturvaamiseen liittyviin operaatioihin, The Times -lehti kertoi. Yhteistyöhön osallistuisivat lehden mukaan myös Italia ja Espanja.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomi 04.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme