Mainos
Mainos

Irak kiistää kaasusyytöksen

Irak sanoi eilen "törkeäksi valheeksi" tietoa, jonka mukaan irakilaisten ohjusten taistelukärjistä olisi löytynyt jälkiä hermokaasusta. YK:n asetarkastajat puolestaan vahvistivat eilen amerikkalaisen lehtitiedon siitä, että taistelukärjistä oli tutkimuksissa havaittu merkkejä VX-hermokaasusta.

Irak on myöntänyt yrittäneensä tuottaa VX-hermokaasua. Kaasua ei kuitenkaan voitu irakilaisten mukaan käyttää taistelukärjissä, koska sitä ei saatu kyllin pysyväksi. YK:n asetarkastusryhmän varajohtaja Charles Duelfer kertoi, että amerikkalaisessa tutkimuslaboratoriossa Scud-ohjusten taistelukärkien osista oli löydetty merkkejä VX-kaasusta. Irak on julistanut koetulokset törkeäksi valheeksi ja vaatinut, että ranskalaiset, venäläiset ja kiinalaiset asiantuntijat tutkivat näytteet.

Yhdysvaltain hallitus arvioi eilen, että uudet tiedot heikentävät mahdollisuuksia lopettaa talouspakotteet Irakia vastaan. YK:n turvallisuusneuvosto julisti pakotteet Irakin hyökättyä Kuwaitiin 1990.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme