Mainos
Mainos

Irak kiisti attentaattiuutisen

Irak kiisti tänään tiedon, jonka mukaan varapääministeri Mohamed Hamza al-Zubaydi olisi kuollut tai loukkaantunut vakavasti murhaiskussa Bagdadissa. Murhaiskusta oli aiemmin tänään ilmoittanut ulkomailla päämajaansa pitävä irakilainen oppositioryhmä. Shiamuhamettilainen oppositioryhmä Irakin vallankumouksen ylineuvosto (Sciri) sanoi, että iskun oli tehnyt Sciriä "lähellä oleva ryhmä".

Zubaydi oli tulossa autossa Hillahista Bagdadiin, kun auto joutui väijytykseen, kertoi Scirin tiedottaja Hamed al-Bayati Lontoossa. -Mohamed Hamza al-Zubaydi vietiin bagdadilaiseen sairaalaan. Hän on joko kuollut tai pahasti loukkaantunut, tiedottaja sanoi. Irakin virallisen uutistoimiston pääjohtaja Uday al-Tae sanoi, että tieto Zubaydin kuolemasta tai loukkaantumisesta oli perätön. -Nämä tiedot ovat keksittyjä uutisia, joiden tavoitteena on Irakin ulkomaisen kuvan vahingoittaminen, Tae sanoi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme