Mainos
Mainos

Irak kiisti ohjusiskun

Irak torjui sunnuntaina tiedon, jonka mukaan amerikkalainen hävittäjä olisi tehnyt ohjusiskun irakilaista ilmatorjuntapatteria vastaan. Valkoinen talo ilmoitti aiemmin, että F-16-tyyppinen hävittäjä iski patteria vastaan lauantaina.

-Yhdysvaltain ilmoitus on perusteeton. Irakin ilmatilassa ei ole sattunut minkäänlaista välikohtausta, sanoi Irakin ulkoministeriön edustaja maan uutistoimistolle.

Edustajan mukaan Irakin politiikka on olla tulittamatta amerikkalaisten koneita, jotka valvovat lentokieltovyöhykettä Etelä-Irakissa. Hän kutsui Valkoisen talon ilmoitusta välikohtauksesta presidentti Bill Clintonin vaalikampanjatempuksi.

Valkoinen talo kertoi myöhään lauantaina, että amerikkalainen hävittäjä oli tehnyt ohjusiskun liikuteltavaa ilmatorjuntapatteria vastaan sen jälkeen kun patteri oli suunnannut tutkansa hävittäjään. Koneen lentäjä luuli, että patteri aikoo tulittaa konetta ja hän ampui sitä kohti yhden ohjuksen. Kone palasi vahingoittumattomana tukikohtaansa Saudi-Arabiaan.

Yhdysvallat laajensi viime kuussa lentokieltovyöhykettä 32. leveyspiiriltä 33. leveyspiirille. Irakin presidentti Saddam Hussein ei tunnusta lentokieltoalueita.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme