Mainos
Mainos

Irak lämmittelee suhdettaan Syyriaan

Irakin varapääministeri Tareq Aziz on aloittanut tänään keskustelut Syyrian johtajien kanssa Irakin ja YK:n asetarkastuskiistasta sekä Irakin ja Syyrian välisten suhteiden kehittämisestä. Aziz on ensimmäinen irakilainen korkean tason virkamies, joka vierailee Syyriassa vuoden 1980 jälkeen, jolloin maat katkaisivat keskenäiset suhteensa.

Azizin mukaan maiden väliset suhteet ovat nyt normalisoitumassa ja hän kiitti Syyrian suhtautumista YK:n asetarkastuskiistaan. Jo viime toukokuussa Syyria avasi rajansa helpottaakseen Irakin YK:n rajoittamaa kauppaa.

Azizin Syyrian vierailu on osa hänen diplomaattista kierrostaan, jonka tarkoituksena on selvittää Irakin asemaa YK:n asetarkastuskiistassa.

Irakin ja Syyrian väliset suhteet kiristyivät Irakin ja Iranin välisen sodan aikana vuosina 1980-83, kun Syyria asettui tukemaan Irania.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme