Mainos
Mainos

Irak on nimittänyt uusia suurlähettiläitä

Irakin ulkoministeriö on nimittänyt uudet suurlähettiläät 43 maahan. Myös Helsingin Kulosaaressa sijaitseva suurlähetystö on saamassa uuden isännän.

-Tämä on tärkeä askel, joka vahvistaa Irakin hallituksen itsenäisyyttä ja sitä, että ulkomaanpolitiikka on hallituksen täydessä hallinnassa, ulkoministeri Hoshijar Zebari sanoi tiedotustilaisuudessa.

Suurlähettiläät on nimitetty muun muassa 17 Euroopan maahan sekä Vatikaaniin ja YK:n Geneven-päämajaan, useisiin arabimaihin sekä Australiaan, Kanadaan ja Etelä-Afrikkaan.

Suomen ulkoministeriössä suurlähettiläsasiasta tiedettiin maanantaina vain se, mitä uutistoimistot olivat kertoneet. Osastopäällikkö Aapo Pölhö ulkoministeriöstä kertoi, että ulkoministeriössä odotetaan nyt Irakin hallitukselta virallista ilmoitusta asiasta. Suurlähettilään nimi julkistetaan vasta sitten, kun Suomi on kyseisen lähettilään nimityksen hyväksynyt.

Uusista suurlähettiläistä vain kaksi on naisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme