Mainos
Mainos

Irak: Pakotteiden ja iskujen uhreja 1,8 miljoonaa

Irak väittää liki parin miljoonan kansalaisensa kuolleen YK:n politiikan takia. Maan terveysministeri laskee, että vuoden 1990 jälkeen yli 1,8 miljoonaa irakilaista on menehtynyt Persianlahden sodan, liittoutuneiden ilmaiskujen ja YK:n talouspakotteiden takia.

Menehtyneistä liki puoli miljoonaa on ollut alle viisivuotaita lapsia. Lapsikuolleisuus on ministerin mukaan liki nelinkertaistunut vuosikymmenen alusta.

Irakissa muistettiin tänään mielenosoituksin Persianlahden sodan syttymisen kahdeksatta vuosipäivää. Tuhannet irakilaiset osoittivat mieltään Yhdysvaltoja vastaan. Mielenosoitusmarssiin otti osaa myös koululaisia ja valtion työntekijöitä. Marssia johti kenraali Ali Hassen al-Majid, joka on Irakia johtavan vallankumousneuvoston jäsen. Mukana oli lisäksi johtavan Baath-puolueen jäseniä.

Mielenosoittajat huusivat Yhdysvaltain vastaisia iskulauseita ja ilmaisivat tukensa presidentti Saddam Husseinille.
-Raukkamainen Clinton, jatka tyttöjen jahtaamista, marssin osanottajat huusivat.
Mielenosoittajat tuomitsivat myös Saudi-Arabian ja Kuwaitin, jotka antoivat sotilastukikohtansa länsiliittoutuneiden käyttöön sodan aikana.
(STT-AFP-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme