Mainos
Mainos

Irak pidätti henkivartijoita varapääministerin murhayrityksestä

Al-Zobaien sunnipuolueen edustajan mukaan itsemurhaiskun tekijä kuului varapääministerin henkivartiokaartiin. Varapääministeri haavoittui iskussa ja on edelleen sairaalassa.

Irakin viranomaiset ovat kuulustelleet varapääministeri Salam al-Zobaien henkivartijoita pommi-iskuista, jotka surmasivat yhteensä yhdeksän ihmistä Bagdadissa. Varapääministeri itse haavoittui, ja hän on edelleen sairaalahoidossa.

Itsemurhapommittaja räjäytti itsensä perjantaina al-Zobaien virka-asunnon yhteydessä olevassa rukoustilassa, ja hetkeä myöhemmin ulkona räjähti pommi. Irakin al-Qaidaan yhteydessä oleva ryhmä ilmoittautui hyökkäysten tekijäksi.

Bagdadissa meneillään olevan turvallisuusoperaation tiedottajan mukaan useita al-Zobaien henkivartijoita on pidätetty ja heidän kuulustelunsa ovat meneillään. Al-Zobaien sunnipuolueen edustajan mukaan itsemurhaiskun tekijä kuului varapääministerin henkivartiokaartiin.

Pääministeri Nuri al-Maliki on luvannut, että murhayritys selvitetään perin pohjin.

Pommi- ja kranaatti-iskut ovat jatkuneet tänään Bagdadissa. Surmansa sai ainakin kahdeksan ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme