Mainos
Mainos

Irak purnaa öljynmyyntisopimuksesta

Irakin hallitus ilmoitti eilen, ettei se hyväksy sellaisenaan YK:n pääsihteerin Kofi Annanin ehdotusta maan öljynmyyntikiintiön nostamisesta. Ulkoministeri Mohammed Said Al-Sahafin mukaan Irak ei voi hyväksyä sitä, että osa öljytuloista käytettäisiin YK:n yhä lisääntyviin hallintokuluihin.

Irakin ulkoministeri painotti kirjeessään Annanille, että kaikki lisätulot tulee osoittaa irakilaisten humanitaarisiin tarpeisiin. Hän myös syytti YK:ta yrityksestä sanella Irakille, mihin kohteisiin sen pitää sijoittaa öljytulonsa.

YK antaa kauppasaarrossa olevan Irakin myydä vuosittain öljyä 2 miljardin dollarin edestä, mistä summasta Irakin on käytettävä kolmasosa Persianlahden sodan tuhojen korjaamiseen ja loput oman maan humanitaarisiin hankkeisiin. Kofi Annan esitti äskettäin, että Irakin kiintiö nostettaisiin 5,2 miljardiin dollariin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme