Mainos
Mainos

Irak sanoo jatkavansa tulitusta

Irak on ilmoittanut jatkavansa tulitusta amerikkalaisia ja brittiläisiä koneita vastaan. Irakin YK-suurlähettiläs Nizar Hamdoon sanoo, että tulitusta jatketaan, "kunnes Yhdysvallat ja Britannia päättävät lähteä ja jättävät Irakin rauhaan".

Irak on ampunut tällä viikolla kahdesti ilmatorjuntatulta amerikkalaisia ja brittiläisiä sotilaskoneita kohti. Koneet ovat olleet valvomassa, että irakilaiskoneet eivät liiku Irakin ylle julistetuilla lentokieltovyöhykkeillä. Yhdysvallat ja Britannian kertoivat amerikkalaiskoneiden tulittaneen keskiviikkona irakilaista ohjustukikohtaa, josta oli laukaistu 6-8 ilmatorjuntaohjusta brittikoneita kohti.

Irakin mukaan amerikkalaisten koneiden tulitus kohdistui kylään, jossa kuoli yksi maanviljelijä. Aiemmin tällä viikolla Irak ilmoitti neljän sotilaan saaneen surmansa ja seitsemän haavoittuneen amerikkalaisten koneiden tulituksessa. Lisäksi Irak ilmoitti ampuneensa "lähes varmasti" alas yhden amerikkalaiskoneen. Irakin varapääministeri Tareq Aziz arvosteli torstaina Arabiliiton pääsihteeriä Esmat Abdel-Meguidia. Azizin mukaan pääsihteeri oli toiminut "laittomasti ja häpeällisesti" lykätessään Arabiliiton kokousta, jossa oli määrä keskustella ilmaiskuista Irakia vastaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme