Mainos
Mainos

Irak sanoo täyttäneensä YK:n vaatimukset

Irakin hallituksen mielestä Bagdad on täyttänyt kansainväliset vaatimukset aseriisunnan osalta. Irakin mielestä sitä vastaan suunnatut talouspakotteet voitaisiin kumota.

YK:n asetarkastusryhmän johtaja Richard Butler torjui eilen julkaistun lausuman sanomalla, että Irak yrittää vain suojella biologisia aseitaan. Irakin virallisen uutistoimiston INA:n mukaan hallitus syytti Yhdysvaltoja valheiden ja syytöksien levittämisestä.

Butler puolestaan uskoi, että Irak pelkäsi asetarkastajien löytäneen todisteita biologisten aseiden ohjelmasta, jonka presidentti Saddam Hussein on salannut.

-Luulen, että he tietävät meidän olevan heidän jäljillään, Butler sanoi CNN-yhtiön haastattelussa. Butlerin mukaan YK:n asetarkastajien liikkumista on estetty tiesuluilla viimi aikoina.

Toissaviikolla Irak ilmoitti, että se ei jatka yhteistyötä nykyisen asetarkastusryhmän kanassa. Asetarkastajat ovat kuitenkin edelleen olleet Irakissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme