Mainos
Mainos

Irak suunnittelee öljynvientiä

Irakin öljyministeri Amir Muhammad Rasheed ilmoitti tänään, että Irak kaavailee öljyn viennin jatkamista viikon kuluessa.

Rasheed kertoi, että Irak on lähettänyt YK:n hyväksyttäväksi suunnitelman siitä, kuinka öljyvaroilla hankittavat lääkkeet ja elintarvikkeet jaetaan. Öljyn vienti aloitetaan Rasheedin mukaan vasta sitten kun YK:n pääsihteeri Kofi Annan on hyväksynyt jakosuunnitelman.

YK ja Irak sopivat jo vuosi sitten, että Irak voi viedä kahden miljardin dollarin arvosta öljyä ulkomaille puolen vuoden ajan ja hankkia näin saaduilla varoilla humanitaarisluonteisia tarvikkeita. Ilman erityissopimusta vienti ei olisi mahdollista, koska Irak on ollut vuodesta 1990 YK:n määräämässä kauppasaarrossa Kuwaitiin tekemänsä hyökkäyksen vuoksi.

YK:n ja Irakin öljysopimuksen voimassaoloaika umpeutui joulukuun alussa, mutta YK:n turvallisuusneuvosto on sittemmin uusinut sopimuksen toiseksi puolivuotiskaudeksi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme