Mainos
Mainos

Irak syytti Yhdysvaltoja tekosyiden keksimisestä

Irakin ulkoministeri Naji Sabri syytti tänään YK:ssa Yhdysvaltoja tekosyiden keksimisestä, jotta maa voisi hyökätä Irakiin ja kontrolloida sitä kautta Lähi-idän öljyvaroja. Sabrin mukaan Irakilla ei ole sen paremmin ydinaseita kuin biologisia tai kemiallisia aseitakaan.

-Yhdysvaltain hallinto haluaa tuhota Irakin voidakseen kontrolloida Lähi-idän öljyvaroja ja sitä kautta myös koko maailman öljy- ja talouspolitiikkaa, Sabri sanoi YK:n yleiskokoukselle.

Sabri, joka luki Irakin johtajan Saddam Husseinin viestin, sanoi myös, että Irakiin palaavien asetarkastajien on kunnioitettava maan turvallisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Tämän katsottiin vihjaavan siihen, että tarkastajat eivät ehkä pääsisi kaikkiin haluamiinsa paikkoihin.

-Täten julistan teidän edessänne, että Irakissa ei ole kemiallisia-, biologisia- tai ydinaseita. Ottaessaan maalitaulukseen Irakin, Yhdysvallat toimii sionismin puolesta, joka on tappanut Palestiinan sankarillista kansaa, tuhonnut sen omaisuutta ja murhannut sen lapsia, Saddamin viestissä sanottiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme