Mainos
Mainos

"Irak taistelee kaikin keinoin"

Irak käyttää kaikkia mahdollisia keinoja taistellessaan maahantunkeutujia vastaan, sanoo Irakin parlamentin puhemies Saadoun Hammadi. Hän torjui samalla ajatuksen siitä, että presidentti Saddam Hussein siirtyisi syrjään sodan välttämiseksi.

Hammadi sanoo toivovansa, että Intia niin kuin Iran, Turkki ja muut arabimaat tukisivat Irakia. Hänen mukaansa Irakilla ei ole joukkotuhoaseita. Yhdysvaltain ainoana tarkoituksena on Hammadin mielestä saada Irakin valtavat öljyvarat valvontaansa.

Saudilehti: Eroa Saddam

Arvovaltainen saudiarabialainen sanomalehti pn kehottanut Saddamia "tekemään historiallisen päätöksen" ja eroamaan virastaan, jotta Irak säästyisi varmalta tuholta.

-Irakin hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa -- kuin säästää Irak ja sen kansa sodan kurjuudelta ja tuholta, kirjoitti Okaz-lehti, joka muiden saudilehtien tapaan heijastaa maan virallista kantaa.

Samalla lehti kehotti Yhdysvaltoja takaamaan Irakin hallinnon korkeiden virkamiesten turvallisuuden, jos he eroavat vapaaehtoisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme