Mainos
Mainos

Irak toivoo liittouman jatkavan

Irak haluaa Yhdysvaltain johtaman liittouman joukkojen varmistavan maan turvallisuuden vielä vuoden. Irakissa on yhteensä 175 000 monikansallisten joukkojen sotilasta.

Irak on pyytänyt YK:n turvallisuusneuvostolta, että se sallisi Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilaiden pysyä maassa vielä yhden vuoden ajan, koska Irakin omat joukot eivät vielä kykene huolehtimaan maan turvallisuudesta.

Irakin pääministeri Ibrahim Jaafari välitti Irakin pyynnön turvallisuusneuvostolle kirjeitse eilen.

Liittouman sotilaiden on määrä olla Irakissa tämän vuoden loppuun saakka. YK:n turvallisuusneuvosto päätti toimintakaudesta kesäkuussa 2004. Liittouman joukkojen kohtalosta keskustellaan lähiviikkoina, turvallisuusneuvostoa lokakuun ajan johtava Romanian ulkoministeri Mihai-Razvan Ungureanu kertoi toimittajille.

Irakissa on tällä hetkellä 175 000 monikansallisten joukkojen sotilasta, joista 150 000 on yhdysvaltalaisia.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon arvioi sunnuntaina, että yli 26 000 irakilaissiviiliä on saanut surmansa tai haavoittunut kapinallisten hyökkäyksissä vuoden 2004 alun ja viime kuun välillä. Yhdysvaltalaissotilaita on kuollut yli 2000.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme