Mainos
Mainos

Irak torjuu asetarkastusaloitteet

Irak hylkäsi tänään kaikki yritykset YK:n asetarkastuskomission, Unscomin johtamien tarkastusten jatkamiseksi. Irakin varapresidentti Taha Yassin Ramadan arvosteli lisäksi kansainvälisiä aloitteita asetarkastusjärjestelmän muuttamisesta ja YK:n pakotteiden lopettamisesta.

-Arabimaissa ja kansainvälisesti esiintyy hankkeita, joiden yleisenä suuntauksena on pakotteiden poistaminen, mutta hankkeissa on ehtoja, jotka johtavat kahdeksan vuotta vanhojen pakotteiden korvaamiseen uudella kauppasaarrolla, kertoi Ramadan tiedotusvälineille.

Ramadan viittasi Ranskan tuoreeseen ehdotukseen, jonka mukaan YK:n asettamat öljynvientirajoitukset poistettaisiin ja Irakiin luotaisiin uusi asetarkastusjärjestelmä. Saudiarabialaiset ovat niinikään ehdottaneet pakotteiden helpottamista. Unscomin jäseniä on viime aikoina syytetty vakoilusta Irakissa ja tietojen luovuttamisesta Yhdysvaltojen käyttöön.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme