Mainos
Mainos

Irak torjuu yhä tarkastajat

Irak torjui tänään YK:n turvallisuusneuvoston uudenkin päätöslauselman, jossa maailmanjärjestö vaati Irakia jatkamaan yhteistyötä YK:n asetarkastajien kanssa.

Irakin Baath-puolueen johtoon kuuluva Abdul-Ghani Abdul-Ghafur sanoi Yhdysvaltojen ja Britannian pakottaneen turvallisuusneuvoston hyväksymään päätöslauselman "lisätäkseen Irakin kansan vaikeuksia ja pitkittääkseen epäoikeudenmukaista saartoa". Turvallisuusneuvosto hyväksyi tänään yksimielisesti päätöslauselman, jossa tuomittiin Irakin päätös lopettaa kaikki yhteistyö YK:n asetarkastajien kanssa. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton varoitti tänään, että myös voimatoimien käyttäminen on mahdollista Irakin pakottamiseksi. Myös Britannia on antanut ymmärtää voimatoimien olevan mahdollisia. Sen sijaan Venäjän edustajat ovat sanoneet, että Irakin pakottaminen asevoimin YK:n tahtoon voisi johtaa vaarallisiin ja ennalta-arvaamattomiin seurauksiin. Irak on ilmoittanut lopettavansa kaiken yhteistyön YK:n asetarkastajien kanssa siksi kunnes turvallisuusneuvosto harkitsee uudelleen Irakin vastaisten pakotteiden purkamista ja kunnes asetarkastusryhmästä on poistettu "amerikkalaiset vakoojat".
(STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme