Mainos
Mainos

Irak uhkaili saudeja ja Kuwaitia

Irak vaati eilen Saudi-Arabiaa ja Kuwaitia kieltämään amerikkalaisia ja brittiläisiä lentokoneita käyttämästä alueellaan olevia tukikohtia partiolennoilla Irakin yläpuolella. Se uhkasi myös kostaa, jos maat eivät noudata vaatimusta.

-Varoitamme Saudi-Arabian ja Kuwaitin hallitsijoita ja teemme selväksi, että olette mukana hyökkäyssodassa, jota kohtaan kansoillanne ei ole mitään kiinnostusta, mutta Yhdysvalloilla ja siionismilla on, sanottiin Irakin virallisessa lausunnossa. Irak varoitti myös, että se pystyy iskemään Saudi-Arabian ja Kuwaitin tukikohtiin, jos niistä tehdään hyökkäyksiä Irakia vastaan.

Irak on viime päivinä käynyt kovaa sanasotaa naapurimaitaan vastaan ja vaatinut, että niiden hallitsijat on erotettava, koska he antavat tukikohtansa Etelä-Irakin lentokieltoalueella partioivien länsimaisten koneiden käyttöön.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme