Mainos
Mainos

Irak uhmaa länsiliittoutumaa

Irak ei aio sallia amerikkalaisten asetarkkailijoiden pääsyä maahan. Irakin hallitus on ilmoittanut asiasta virallisesti. Irak on myös ilmoittanut, ettei se pelkää mahdollisia voimatoimia.

Irakin ja YK:n välille onkin nyt syntymässä erittäin vakava selkkaus, sillä Irak eväsi tänään kolmelta amerikkalaisvirkailijalta pääsyn maahan. Yhdysvalloilla on kuitenkin monta tapaa pakottaa Irak noudattamaan YK:n turvallisuusneuvoston tahtoa, kommentoi puolestaan Valkoisen talon tiedottaja Irakin uhittelua.

Kaksi tarkastajista oli Irakin aseidenriisuntaa valvovan YK:n erityiskomission (UNSCOM) ja kolmas Kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) palveluksessa. Heitä kiellettiin poistumasta Bagdadin lentokentälle laskeutuneesta koneesta.

Irak ilmoitti eilen karkottavansa UNSCOM:in palveluksessa olevat Yhdysvaltain kansalaiset ja estävänsä amerikkalaisten tarkastajien maahantulon.

YK:n 15-jäseninen turvallisuusneuvosto varoitti eilen Irakia vakavista seurauksista, jos Irakin hallitus toteuttaa uhkauksensa.
(STT-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme