Mainos
Mainos

Irak uskoo taloussaarron murenevan

Irakin taloussaarto on hitaasti murtumassa eikä maa ole enää yhtä eristyksissä kuin aiemmin, sanoi Irakin ulkoministeri Mohammed Said al-Sahaf tänään.

-Kehitys kulkee tähän suuntaan, pitivätpä amerikkalaiset siitä tai ei, Sahaf sanoi New York Timesin haastattelussa.

YK määräsi Irakin taloussaartoon vuonna 1990, kun Irak oli hyökännyt Kuwaitiin. YK käsittelee talouspakotteita alkavalla viikolla ja todennäköisesti päättää niiden jatkamisesta, vaikka Irak vaatiikin niiden kumoamista kokonaan. Taloussaarron aikana Irak saa myydä vain rajoitetun määrän öljyään ulkomaille ja ostaa saadulla rahalla välttämättömiä tarvikkeita kuten ruokaa ja lääkkeitä.

Sahaf sanoi, että ihmiset ovat vastahakoisia vahingoittamaan Irakin kansaa ikuisilla pakotteilla, ja tämä on lisännyt erilaisten tarvikkeiden lahjoituksia Irakille. Hän ei vastannut suoraan kysymykseen, rikotaanko tässä talouspakotteita, mutta sanoi, että "kauppa on jo alkanut".

Sahafin mukaan Irakin vastaista taloussaartoa haluavat vain Yhdysvallat ja Britannia. YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö haluaa kohdella Irakia oikeudenmukaisesti, hän sanoi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme