Mainos
Mainos

Irak vetosi YK:hon

Irak syyttää Irania Uday Saddamiin kohdistuneen murhayrityksen tekijöiden suojelusta. Eilen julkistetussa viestissä YK:n turvallisuusneuvostolle Irak pyytää maailmanjärjestöltä apua, jotta Iran luovuttaisi murhayrityksen tekijät Irakiin.

Irakin presidentin Saddam Husseinin poikaa Udayta ammuttiin joulukuun alkupuolella Bagdadissa. 32-vuotias Uday on yhä sairaalassa. Hän on itse kertonut Irakin televisiossa, että murhayrityksen jäljiltä hänen ruumiissaan on vielä neljä luotia.

Irakin ulkoministeri Mohammed Saeed al-Sahaf toteaa YK:n turvallisuusneuvostolle lähettämässään kirjeessä, että murhayrityksen tekijäksi on ilmoittautunut irakilainen maanpakolaisryhmä Al-Dawah. Ryhmän päämaja sijaitsee ulkoministerin mukaan Iranissa. Ulkoministeri ei maininnut kirjeessä toista irakilaista oppositioryhmittymää, joka on myös julistanut olleensa murhayrityksen takana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme