Mainos
Mainos

Irakilainen tiedemies luovutti vanhoja ydinasiakirjoja CIA:lle

Irakilainen tiedemies on antanut CIA:lle 12 vuotta piilottelemiaan maan ydinohjelmaan liittyviä asiakirjoja ja osia, tiedustelulähteet kertoivat myöhään eilisiltana.

Irakin uraaninrikastusohjelman entinen johtaja Mahdi ShukurUbaydi paljasti viimein vuodesta 1991 asti piilottelemansa dokumentit ja osat. Aineisto oli säilötty Ubaydin puutarhan ruusupensaan alle haudattuun tynnyriin, nimettömänä pysyttelevä tiedusteluviranomainen kertoi.

-Tämä ei ole savuava ase, viranomainen painotti. Löytö ei myöskään tarkoita sitä, että Irakilla oli ydinase, hän lisäsi. Tynnyrissä oli kuitenkin tarpeelliset tiedot uraaninrikastusohjelman aloittamiseksi uudelleen.

-Ubaydi väitti myös, että tynnyrin piilotus oli osa erittäin salaista suunnitelmaa ydinohjelman uudelleenkäynnistämiseksi talouspakotteiden rauettua, tiedustelulähde kertoi.

Yhdysvaltojen ja Britannian hallituksia on lähiaikoina kritisoitu joukkotuhoaseita koskevien tiedustelutietojen vääristelystä ennen Irakin sotaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme