Mainos
Mainos

Irakilaiset psykiatrit pyytävät pikaista apua

Husseinin valtakausi tuntuu Irakissa psyykkisinä ongelmina, joihin apu on vähissä.

Bagdad


Irakilaiset psykiatrit valittavat, etteivät he ole saaneet potilastulvan hoitamisessa tarvittavia lääkkeitä tai muuta apua. Heidän mukaansa maan terveysministeriö ei ole pystynyt toimittamaan luvattuja tarvikkeita ja mielenterveyspalvelut ovat muutenkin retuperällä.

Apua tarvitsevat erityisesti sodan ja Saddam Husseinin valtakauden traumatisoimat ihmiset, joista monet ovat lapsia. Bagdadissa sijaitsevan Ibn Rochdin sairaalan psykiatri Hashim Zaini kertoo, ettei hän ehdi keskustella potilaidensa kanssa kuin kaksi kolme minuuttia kerrallaan.

Ibn Rochdin sairaalassa on 74 vuodetta, 7 lääkäriä ja 120 hoitajaa. He hoitavat yhteensä 250 potilasta päivässä, Zaini arvioi.

Irakissa asuu 25 miljoonaa ihmistä, mutta maassa on tällä hetkellä vain kaksi psykiatrista sairaalaa. Tilannetta vaikeuttaa kiivaana jatkuva väkivalta - ulkomaiset lääkärit karttavat maata, missä heidän turvallisuuttaan ei voida taata.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme