Mainos
Mainos

Irakilta suuroperaatio Isisiä vastaan: Tikrit halutaan takaisin

Irak on tänään aloittanut suuroperaation noin 30000 sotilaan ja ilmaiskujen voimin Tikritin kaupungin vapauttamiseksi äärijärjestö Isisiltä, kertoo uutistoimisto AFP.

Isis valtasi parisataa kilometriä Bagdadista pohjoiseen sijaitsevan kaupungin viime kesäkuussa. Se on myös strategisesti tärkeä kohde, sillä seuraava kohde pohjoisessa on niin ikään Isisin hallitsema Irakin toiseksi suurin kaupunki Mosul.

Hallituksen joukot ovat yrittäneet vallata Tikritiä jo useaan kertaan sen valtaamisesta lähtien, mutta islamistijärjestö on pitänyt toistaiseksi asemansa.

Hallituksen riveissä taistelee suurhyökkäyksessä armeijan lisäksi poliisin, terrorismin vastaisen yksikön ja vapaaehtoisten lisäksi myös sunnien aseellisia joukkoja.

Ulkomaisen liittouman osallisuudesta pommituksiin ei ole selvyyttä. 
Irakin pääministeri Haider al-Abadi kehotti sunnuntaina taisteluun lähteneitä sotilaita säästämään siviilit. Hän pyysi paikallisväestöä myös kääntymään miehittäjäänsä vastaan.

– Kutsun kaikkia harhaanjohdettuja ja virheitä tehneitä laskemaan aseensa. Tämä voi olla viimeinen mahdollisuutenne, hän julisti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme