Mainos
Mainos

Irakin aikeista ristiriitaista tietoa

Maailmalla liikkuu ristiriitaisia tietoja Irakin halukkuudesta yhteistyöhön sodan välttämiseksi.

Yhdysvaltain presidentti George Bushin mukaan Yhdysvallat on saanut tiedon, jonka mukaan Irakin johtaja Saddam Hussein on valtuuttanut komentajansa käyttämään kemiallisia aseita. Bushin mukaan kysessä ovat samat aseet, joita Saddam on kieltänyt Irakilla olevan.

Presidentin mukaan YK:n turvallisuusneuvosto ei saa perääntyä uudesta päätöslauselmastaan, joka sallisi sotilaallisen voimankäytön Irakia vastaan. Samalla Bush korosti, että Irakin peli on nyt pelattu.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi sen sijaan tänä aamuna saaneensa tiedon Irakin halukkuudesta tehdä "uusia ja merkittäviä myönnytyksiä" asetarkastajille.

BBC oli saanut YK-lähteistä Bagdadista tietoja, joiden mukaan presidentti Saddam Hussein haluaisi nyt olla yhteistyössä asetarkastajien kanssa eräiden merkittävien kysymysten selvittämiseksi. Kyse olisi lähteiden mukaan vakoilulentokoneiden käytöstä tietojen hankkimisessa ja irakilaistiedemiesten haastattelemisesta ilman irakilaisviranomaisten läsnäoloa.

Asetarkastajat saivat eilen ensi kertaa haastatella yhtä irakilaista tiedemiestä ilman sivullisten läsnäoloa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Huomenta Suomi 07.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme