Mainos
Mainos

Irakin aseselvityksessä yhä puutteita

Irak ei ole pystynyt täysin osoittamaan luopuneensa joukkotuhoaseista, sanoi YK:n asetarkastusryhmän johtaja Richard Butler eilen. Asetarkastajien puolivuosiraportin mukaan Irakin selonteko biologisista aseista on erittäin puutteellinen.

Irakin selvitykset ballististen ohjusten ja kemiallisten aseiden osalta ovat sen sijaan olleet lähes tyydyttäviä, Butler totesi YK:n turvallisuusneuvostolle jättämässään raportissa. Asetarkastajien tavoitteena on varmistua siitä, ettei Irakilla ole hallussaan joukkotuhoaseita tai niitä valmistavia laitoksia.

Irakille vuonna 1990 asetetut talouspakotteet on mahdollista purkaa vasta kun tarkastajat ovat hyväksyneet annetut selvitykset. Irak ja YK:n asetarkastajat ovat olleet välirikossa jo kahden kuukauden ajan. Irak kielsi tarkastajilta pääsyn uusiin kohteisiin, mutta jo tarkastettujen kohteiden valvonnan Irak ilmoitti kuitenkin sallivansa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme